Medewerkers

Anja Huizink

Anja Huizink, projectleider, is hoogleraar aan de faculteit psychologie en pedagogiek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij doet al lange tijd onderzoek naar stress in relatie tot de psychische gezondheid. Ze doet behalve onderzoek naar stress tijdens de prenatale periode ook veel onderzoek naar de invloed van stress op adolescenten. 

Wieke de Vente

Wieke, onderzoeker op het A'dem project, heeft Klinische Psychologie en Psychonomie gestudeerd. Daarna onderzocht ze de effectiviteit van verschillende behandeling ter vermindering van stress. Momenteel werkt ze als universitair docent op de afdeling Child Development and Education aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen het A'dem project houdt ze zich voornamelijk bezig met de trainingen en projectbegeleiding. 

Esi van der Zwan

Esi is een van de onderzoekers van het A'dem project. Ze heeft de onderzoeksmaster Gedrag en Neurowetenschappen gedaan in Groningen en werkt momenteel als promovenda aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het A'dem project maakt deel uit van haar promotieonderzoek. In dit onderzoek kunt u haar tegenkomen bij de metingen op de VU en als trainer bij de cursussen. Daarnaast zal ze regelmatig het contact via e-mail en per telefoon verzorgen. 

Silke de Klerk

Silke is een van de onderzoekers van het PAIRS project. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam waar zij de onderzoeksmaster Child development and Education heeft gevolgd bij de afdeling pedagogische wetenschappen en onderwijskunde. Daarnaast werkt zij als orthopedagoog. U zult Silke vooral tegenkomen tijdens metingen in het lab en voor hand- en spandiensten tijdens de zwangerschapscursus. Ook zal haar naam vaak onder e-mails staan en kunt u haar af en toe aan de telefoon krijgen.

 

Kirsten Laheij

Kirsten is als onderzoeker betrokken bij het A'dem project. Zij is afgestudeerd als forensisch orthopedagoog. Tijdens dit onderzoek zal zij zich bezig houden met een verscheidenheid aan taken, waaronder contact onderhouden met deelnemers en het afnemen van metingen in het lab. Kirsten deed tijdens haar studie onderzoek naar het effect van HRV-biofeedback, mindfulness en actief bewegen op stress.

This research is supported by Philips and Technology Foundation STW, Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie NIHC under the Partnership programme Healthy Lifestyle Solutions.
Deze website gebruikt Cookies,
klik hier om er meer over te lezen!